OOGMETING

Reeds klant of niet? Je bent sowieso van harte welkom voor een professionele onderhoudsbeurt van je bril of zonnebril.

Als essentieel hulpmiddel voor je ogen verdient je bril de beste zorg. Daarom ben je bij 5AM Optics altijd welkom voor advies over het slim omgaan met je eyewear én voor een jaarlijks gratis onderhoud. Tijdens deze onderhoudsbeurt controleert Sam je bril grondig op mogelijke defecten, zoals krassen op de glazen, een loslatende coating of schade aan het montuur. Zo zorgen we ervoor dat je bril in topconditie blijft en je zicht optimaal is.

Dankzij je bril geniet je van een scherp en helder zicht, tenzij die natuurlijk wat onderhoud nodig heeft. Twijfel je aan de beste manier om je glazen en montuur schoon te maken én te houden? Met deze persoonlijke tips van Sam kom je al een heel eind!

1. Blijf weg van warmte
“Voor dagelijkse reiniging kan je je bril afspoelen onder de kraan, maar let er wel op dat het water ten hoogste lauw mag zijn. De ontspiegelingslaag op je glazen is gevoelig aan warmte dus daar blijf je beter van weg. Ga bijvoorbeeld ook niet met je bril in de sauna en vermijd dat-ie op het dashboard van je auto blijft liggen op een zonnige dag.”

2. Citroen? Niet doen!
“Extra ontvetten doe je met behulp van een brillenspray die een zachte reiniging garandeert. Afwasmiddel of doekjes met citroen zijn altijd een no-go omdat het zuur daarin zou inwerken op je glazen en het materiaal van je montuur.”

3. Geen keukenrol, wel microvezeldoekjes
“Kuis je bril nooit met keukenrol, wc-papier of gewone zakdoekjes. De ruwe vezels die daarin zitten, maken namelijk krassen in je glazen. Microvezeldoekjes zijn een veilige en duurzame oplossing, zolang je ze op hun beurt ook schoon houdt. Stop ze regelmatig in de wasmachine op 30° en gebruik geen wasverzachter om te voorkomen dat ze een vettig laagje nalaten.”

“Was je brillendoekjes niet met wasverzachter, want dan verliezen ze
hun structuur en nemen ze minder vuil op.”

Sam

4. Bescherm je bril, just in case
“De meeste schade komt vaak door slordigheid. Bewaar je bril op de momenten dat je ‘m niet draagt in een daarvoor ontworpen brillenhoesje. De hoesjes van Any Di en Comme Quatre zijn gemaakt uit kwaliteitsvolle materialen voor een optimale bescherming en zien er ook nog eens leuk uit!”

5. Kom jaarlijks op onderhoud
“Hoe sneller je inspeelt op mogelijke gebreken, hoe langer plezier je aan je bril zal hebben. Daarom raad ik aan om een keer per jaar langs te komen voor een algemene check-up waarbij ik de staat van je glazen en montuur bekijk en bijstuur waar nodig. Laat ook grote herstellingen niet te lang liggen, ik fix ze graag voor jou!”


Heb je nog vragen over het onderhoud van je bril? Aarzel niet om contact op te nemen, Sam helpt je graag verder.