Brillenglazen op maat van jouw zichtwensen

Heb je een keuze gemaakt uit het ruime aanbod monturen? Tijd om er de juiste glazen in te zetten! Sam begeleidt je graag bij de samenstelling van jouw brillenglazen en doorloopt daarbij drie stappen: het bepalen van welk type glazen je nodig hebt, in welke mate ze verdund mogen worden en welke ontspiegeling je wenst.

Glaskeuze

Vooreerst zal het resultaat van je oogmeting uitmaken over welke kenmerken jouw ideale brillenglazen moeten beschikken. Bij 5AM Optics kan je terecht voor alle soorten brillenglazen: multifocale glazen, unifocale glazen, computerglazen, zonneglazen, verkleurende glazen, torische glazen en Eyezen-glazen, al dan niet voorzien van extra oogondersteuning.

Glasverdunning

Ben je sterk bijziend of verziend en heb je schrik om te moeten terugvallen op dikke ‘bokaalglazen’? Geen zorgen. Tegenwoordig bestaan er technieken om glazen een stuk dunner te maken. Verdunde glazen ogen niet alleen esthetischer, maar zijn ook minder breukgevoelig en voelen lichter op de neus. Op basis van de gekozen montuur zal Sam de mogelijkheden samen met jou overlopen.

Glasontspiegeling

Optioneel kan je je glazen laten coaten of ontspiegelen om ze beter te beschermen tegen krassen, vuil en water. Daarnaast helpen ontspiegelde glazen om hinderlijke reflecties te verminderen. Er komen steeds meer verschillende brillenglascoatings op de markt, die je dagelijkse kijkcomfort elk op een andere manier verhogen.

De meest heldere brillenglazen met een geavanceerde coating

Crizal Sapphire HR is de nieuwste en meest gekozen ontspiegelingsmethode van Essilor. Deze coating maakt je brillenglazen uiterst krasbestendig, stof- en waterafstotend en bestand tegen temperatuurschommelingen. Verder vermindert Crizal Sapphire HR reflecties uit alle richtingen waardoor je minder afleidende schitteringen ervaart en je brillenglazen bijna onzichtbaar lijken.

Klaar zicht op de weg met een aangepaste antireflectie-coating  

Naast een allround oplossing, kan je opteren voor een coating met specifieke eigenschappen zoals de Crizal Drive-antireflectiecoating van Essilor. Ideaal voor wie vaak de baan op moet, is deze ontspiegelingslaag speciaal ontwikkeld om verblinding tijdens nachtelijk rijden te verminderen. De schittering van auto- en verkeerslichten wordt voor 90% gereduceerd waardoor je een helderder zicht krijgt en veiliger achter het stuur zit.

Sam schenkt ook extra aandacht aan de jonge ogen, meer specifiek jonge myopen. Dit zijn kinderen die bijziend zijn en dus een min-sterkte nodig hebben in hun bril en/of lenzen. Er bestaan tal van wetenschappelijk bewezen technieken om de vooruitgang van de myopie bij kinderen vanaf 6 jaar af te remmen, en zo een grotere min-correctie of andere complicaties op latere leeftijd te proberen voorkomen. We spreken hierbij over Myopie Management waarbij specifieke brillenglazen (Stellest™, Miyosmart of SightGlass Vision) en/of kinderdaglenzen (MiSight 1 day) worden voorgeschreven in overleg met de oogarts.

Heeft u een vraag of wenst u een afspraak?