EYEZEN-GLAZEN

Visuele vermoeidheid komt meer en meer voor door het toegenomen gebruik van computers en smartphones. De langdurige blootstelling aan blauw licht afkomstig van digitale schermen kan zwaar wegen op je ogen. Daarom ontwikkelde Essilor speciale unifocale glazen die een scherper zicht leveren en tegelijk de vermoeidheid van de ogen verminderen. Eyezen is de ideale oplossing voor wie dagelijks achter een scherm zit en van het gevoel van branderige of tranende ogen af wil.

De onderkant van de glazen is voorzien van de Eyezen Focus-technologie. Die geeft extra ondersteuning bij de inspanning die je ogen leveren tijdens het kijken naar digitale apparaten. Eyezen Focus reduceert de vermoeidheid van de ogen door de leesbaarheid van kleine tekens te verbeteren. Daardoor neemt de drager een natuurlijkere houding aan, wat ook een ergonomisch voordeel met zich meebrengt. Door de toepassing van het Eye Protect System, biedt Eyezen eveneens bescherming tegen schadelijk blauw licht en uv-licht voor oogcomfort op lange termijn.

Zien zonder zorgen op elke leeftijd
Naargelang de ondersteuning die je nodig hebt, zijn er verschillende soorten Eyezen-glazen mogelijk. Zo voorziet Eyezen Start twee geoptimaliseerde zones voor nabij- en vertezicht en ondersteunt Eyezen Boost je ogen bij het kijken op dichte afstanden door middel van een aangepaste sterkte onderin het glas. Die laatste is daarmee nuttig bij pre-presbyopie of beginnende ouderdomsverziendheid, maar dient evengoed jongeren die een boost van hun nabijzicht kunnen gebruiken.

Kinderen van 6 tot 12 jaar houden hun gezichtsvermogen dan weer gezond dankzij Eyezen Kids. Bij deze glazen zijn de brandpunten aangepast aan de manier waarop kinderen naar de wereld kijken: ze tillen hun hoofd vaker op en zijn continu in beweging. Eyezen Kids speelt in op hun unieke behoeften, gedrag, gelaatstrekken en dagelijkse activiteiten, inclusief schermtijd.