MULTIFOCALE GLAZEN

Het woordje multifocaal geeft het al een beetje weg: dit type glazen combineert verschillende sterktes. Zo kan je er zowel van ver als dichtbij goed mee zien, maar kijk je ook perfect op tussenafstand. Daar zit het grote verschil met bifocale glazen, waarbij de overgang van het min- naar het plusgedeelte veel abrupter aanvoelt. Multifocale glazen worden naar beneden toe geleidelijk aan sterker. Ze bieden optimaal oogcomfort voor wie een leesbril nodig heeft. Problemen met zien van dichtbij duiken veelal op bij mensen tussen 40 en 45 jaar.

Gepersonaliseerde glazen dankzij Visioffice
5AM Optics beschikt over een uniek meetsysteem dat multifocale glazen perfect afstemt op jouw ogen. Je spot de Visioffice 3 van Essilor meteen als je de zaak binnenwandelt: de eyecatching meetpaal is Sams favoriete tool als het op maatwerk brillenglazen aankomt. Hiermee is het ideale centratiepunt tot op een fractie van een millimeter nauwkeurig te bepalen. Het resultaat van de meting wordt geanalyseerd en doorgestuurd naar de producent die jouw maatglazen overeenkomstig zal samenstellen.

Bescherming tegen zon en digitale schermen
Je ogen nog beter beschermen tegen zonlicht en licht afkomstig van je smartphone, laptop of televisie? Alle glazen kunnen voorzien worden van een uv- en blauwlichtfilterdankzij het Eye Protect-systeem van Essilor. Deze geïntegreerde technologie absorbeert dat deel van het licht dat schadelijk is voor je ogen, zonder de helderheid of kleurwaarneming te beïnvloeden.