UNIFOCALE GLAZEN

Unifocale of enkelvoudige glazen doen één ding: je zicht verbeteren van veraf of van dichtbij. Een leesbril is een voorbeeld van unifocale glazen voor mensen die zaken vanop afstand wel scherp kunnen zien, maar voor wie kleine lettertjes wazig worden voor de ogen. In dat geval hebben we het over verziende dragers.

Ook wie moeite heeft om zijn omgeving helder te zien, heeft baat bij een unifocale bril, maar dan met zogenaamde ‘min-glazen’. Die zorgen ervoor dat je je ogen niet meer moet dichtknijpen om een beeld in de verte scherp te kunnen waarnemen. Jongeren die moeten brillen, zijn vaak bijziende dragers en zijn dan goed geholpen met zo’n verteglazen.

Bescherming tegen zon en digitale schermen
Je ogen nog beter beschermen tegen zonlicht en licht afkomstig van je smartphone, laptop of televisie? Alle glazen kunnen voorzien worden van een uv- en blauwlichtfilterdankzij het Eye Protect-systeem van Essilor. Deze geïntegreerde technologie absorbeert dat deel van het licht dat schadelijk is voor je ogen, zonder de helderheid of kleurwaarneming te beïnvloeden.